Sophia Anastasia is een van de laatste kunstenaars in De Vlampijpateliers: “Ik betaal huur maar word behandeld als een halve crimineel” - News Summed Up

Sophia Anastasia is een van de laatste kunstenaars in De Vlampijpateliers: “Ik betaal huur maar word behandeld als een halve crimineel”


Ik betaal gewoon mijn huur en word behandeld als een halve crimineel.”Sophia Anastasia is samen met drie andere kunstenaars een van de laatste huurders van de Vlampijpateliers, het pand waar tientallen kunstenaars jarenlang hun werkplek hadden. Een aantal huurders is inmiddels vertrokken naar een door DePlaatsmaker aangeboden plek op de Tweede Daalsedijk. Sophia die huurder is van haar atelier, ze betaalt gewoon huur, weet niet wat haar overkomt en belt de politie. Ik word behandeld als een kraker terwijl ik hier gewoon mag zitten.”Sophia overhandigt een mail van DePlaatsmaker die haar standpunt ondersteunt. Veel kunstenaars durven niet naar buiten te treden, omdat DePlaatsmaker een monopoliepositie heeft.”Over DePlaatsmakerDePlaatsmaker organiseert ruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen.


Source: Algemeen Dagblad March 13, 2024 14:54 UTCLoading...
Loading...
  

Loading...